Warning: Undefined array key "action" in /home/pretoferta/public_html/wp-content/themes/Newspaper/functions.php on line 2
Ce este liposuctia completa? - Pretoferta.ro
sâmbătă, mai 18, 2024

Ce este liposuctia completa?

Liposucția este o tehnică ideală pentru eliminarea definitivă a unui grup de grăsime localizat pe corp. Pacienții își doresc în mod obișnuit să trateze o anumită zonă precum stomacul, șoldurile sau coapsele, dar nu este neobișnuit ca aceștia să dorească să remodeleze întreaga siluetă, ceea ce se numește liposucție completă.

Ce presupune liposucția? Descoperă explicațiile noastre despre această intervenție estetică specifică, numită liposucție.

Liposucția constă în aspirarea grăsimii prin intermediul unei canule subțiri cu capăt rotunjit, introdusă sub piele prin mici incizii de doar câțiva milimetri. Canulele sunt conectate la un circuit închis în care se creează o presiune negativă, permițând îndepărtarea celulelor adipoase în exces într-un mod non-traumatic pentru vasele de sânge și nervi. La finalul intervenției, inciziile sunt închise cu fire de sutură absorbabile și acoperite cu un pansament.

De ce să faci o liposucție? Scopul liposucției nu este de a pierde în greutate, ci de a elimina surplusul de grăsime care este rezistent la diete sau exerciții fizice. Prin urmare, liposucția sculptează noi volume și conturează o siluetă mai bine proporționată.

Liposucția nu înlocuiește o dietă. Dacă ai exces de greutate, este recomandat să slăbești înainte de intervenție pentru a te apropia de un indice de masă corporală (IMC) de 25, care corespunde unei greutăți normale.

După liposucție, dacă nu dorești să vezi acumulări de grăsime în zonele care nu au fost tratate, va trebui să urmezi o dietă echilibrată și să adopți un stil de viață sănătos.

Zonele corpului afectate de liposucție pot include orice zonă în care există exces de grăsime pe față sau pe corp.

La bărbați, care au o morfologie „androidă”, acumularea de grăsime este predominantă în partea superioară a corpului: stomacul, spatele, gâtul sau pieptul (ginecomastia).

La femei, dimpotrivă, formele se localizează în principal în partea inferioară a corpului: șoldurile, interiorul coapselor și fesele. Odată cu instalarea menopauzei, femeile încep să depoziteze grăsime și în partea superioară a corpului, în special pe stomac și spate.

Vorbim despre liposucție completă atunci când chirurgul operează pe trei până la cinci zone diferite ale corpului. În măsura în care este posibil, o singură intervenție este adesea preferabilă unor intervenții multiple mici.

Există contraindicații pentru liposucția completă a corpului? Există o limită a cantității de grăsime care poate fi îndepărtată într-un singur moment fără a pune în pericol viața pacientului. Limita maximă poate ajunge la 7 litri, în funcție de abilitățile chirurgului și de starea de sănătate a pacientului. În timpul îndepărtării grăsimii, chirurgul poate afecta și plasmă sanguină și globule roșii. Pierderea simultană de grăsime și sânge poate slăbi semnificativ organismul și crește riscul de anemie.

Trebuie menționat că, atunci când se îndepărtează o cantitate mare de grăsime, pacientul trebuie să aibă o piele de calitate excelentă pentru a asigura o bună retracție a pielii.

Timpul necesar pentru recuperare și vindecare după liposucție este proporțional cu cantitatea de grăsime extrasă. Efectele și perioada de convalescență sunt similare cu cele ale oricărei liposucții, dar pe măsură ce impactul intervenției se resimte în mai multe zone, perioada de recuperare poate fi mai lungă.

Recente

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Vezi si